Geen lockdown voor Spiritueel Centrum Almere

11 februari 2021 09:10

HOUT – Het Spiritueel Centrum Almere (SCA) bij de Kemphaan hoeft zich niet aan de lockdown te houden. De gemeente heeft het centrum aangemerkt als een levensbeschouwelijke instelling. Het centrum vraagt evenwel wel geld voor deelnemers aan cursussen en bijvoorbeeld yoga-lessen.

Het SCA kreeg twee weken geleden van de gemeente het verzoek om het centrum onmiddellijk te sluiten omdat er ook commerciële activiteiten plaatsvinden. Het centrum stelde daarop dat de instelling in het verleden is aangemerkt als levensbeschouwelijke instelling. Daarmee valt het onder dezelfde regels als bijvoorbeeld kerken en moskeeën.

Geen mondkapje

Het centrum laat op de website nadrukkelijk weten dat de lessen, die ze 'belevingen' noemen, gewoon mogen doorgaan. 'Mondkapjes zijn bij ons niet verplicht, wij dragen ze zelf ook niet. De avondklok is iets waar we helaas wel mee te maken hebben.' Wel heeft SCA de zaalindeling aangepast zodat deelnemers op anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. Huisgenoten mogen wel bij elkaar zitten.

Tegenstrijdig

'Hoewel het tegenstrijdig voelt zijn we ook blij met deze bevestiging', schrijft het centrum aan de leden van wie vooral positieve reacties komen. 'SCA is nu een 'uitje'! Verbinding en sociaal contact is een levensbehoefte.'