Geen wachttijden bij Cardiologie Centrum Almere

14 januari 2009 08:00

ALMERE - Almeerders met hartklachten hoeven niet langer te wachten op een behandeling. Cardiologie Centra Nederland (CCN) opende onlangs haar derde vestiging in Nederland aan de Bartokweg in de Muziekwijk.


Bij deze cardiologische polikliniek kunnen patiënten, die verwezen zijn door de huisarts of een andere hulpverlener, direct terecht voor een diagnose en behandeling zonder wachttijd.
De consulten worden vergoed door alle verzekeraars. Het Cardiologie Centrum Almere beschikt over de modernste apparatuur waarmee binnen anderhalf uur een diagnose kan worden gesteld. De uitslagen worden direct met de patiënt besproken waarna er eventueel meteen gestart kan worden met de behandeling. De uitslagen van alle onderzoeken worden de volgende dag teruggekoppeld aan de huisarts. Echter, indien nodig, blijft de patiënt onder controle in het cardiologie centrum. Als er noodzaak bestaat voor een ingreep werkt het centrum nauw samen met vooraanstaande ziekenhuizen waarbij er eveneens korte wachttijden zijn voor patiënten die gedotterd of geopereerd moeten worden.
Binnenkort gaat Cardiologie Centrum Almere starten met informatieavonden over (de preventie van) hart -en vaatziekten.

IN KADER

Hartklachten: wanneer naar de dokter?

Pijn op de borst
Hartkloppingen
Kortademigheid
Wegraking/Onwelwording
Vermoeidheid
Hartruis