Gehandicaptendag bij de Brandweer Almere

10 september 2008 07:00

ALMERE - De gehandicaptendag is al 22 jaar een traditie van de Brandweer Almere om lichamelijk en geestelijk gehandicapten een leuke dag te bezorgen. Zaterdag 6 september stond de gehandicaptendag in het teken van het thema Piraten.

Door Marvin Brouwer, lid Jeugdbrandweer Almere


Niet alleen brandweerlieden waren aanwezig, maar ook veel vrijwilligers waaronder een aantal leden van de Jeugdbrandweer Almere.
De gehandicapten, jong en oud, werden vermaakt met spelletjes: 'brand' blussen, blikgooien, hoepels werpen om waterstralen, waterpoepen en ezel rijden. Ook was er een enorm piraten-springkussen en waren er een heleboel motoren waar de gehandicapten op mee mochten rijden. Ook was er een brassband.
Tussentijds ging er een sirene af, het signaal om te wisselen van spelletje of voor sommigen om wat te eten en te drinken. Toen iedereen wat gegeten had en klaar was met de spelletjes, kon iedereen plaatsnemen in de bussen en de brandweervoertuigen om vervolgens met zwaailicht en loeiende sirenes te vertrekken over de busbaan richting Almere Haven voor een lekker ijsje. Terug naar Stad kon iedereen lekker dansen in de disco van Almere Events Centre (voorheen Eindelijk). Hier werden ook de diploma's uitgereikt aan de gehandicapten met een medaille. Toen alle gehandicapten weg waren, werd er hard opgeruimd door iedereen die geholpen heeft om er een leuke dag van te maken, met aansluitend een barbecue.