Geld bij elkaar gezwommen voor kindertuin

10 augustus 2009 07:00

STAD CENTRUM - De kinderafdeling van het Flevoziekenhuis kan starten met de aanleg van de kindertuin, omdat het onlangs een cheque ter waarde van 7.597,80 euro kreeg van Swim Challenge.


Tijdens de tweede editie van de Swim Challenge werd er over 4,2 kilometer van Huizen naar Almere Haven gezwommen voor het goede doel. De kinderafdeling van het Flevoziekenhuis is dit jaar door de organisatie uitgekozen als goed doel. De opbrengst van 7.597,80 werd zondagavond 26 juli overhandigd aan kinderarts Dianne Maingay-Visser van het Flevoziekenhuis. De kinderafdeling is blij verrast met deze royale gift. Met dit gift kan het Almeerse ziekenhuis "tegemoet komen aan de wensen van haar jongste patiënten", laat een woordvoerder van het Flevoziekenhuis weten.
De kinderafdeling heeft na de grondige renovatie van het ziekenhuis de afgelopen jaren, nog de wens om het verblijf van de jongste patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. "Deze gift is een welkome bijdrage aan de totale kosten van de tuin. Alle zwemmers en sponsoren uit Almere die aan de actie van de Swim Challenge hebben meegedaan, hartelijk bedankt namens alle medewerkers van de kinderafdeling", zegt de woordvoerder.