Geleidelijke invoering ov-chipkaart

19 november 2009 08:00

ALMERE - In heel Flevoland is het sinds het begin van deze maand mogelijk om met de ov-chipkaart te reizen in de bussen van Connexxion. Vervoersbedrijven, provincies en regio's willen de reizigers geleidelijk laten wennen aan de ov-chipkaart.


Zo kan er voorlopig nog met de gewone strippenkaart worden gereisd. Wie dat wil, kan echter nu ook reizen met de ov-chipkaart. De abonnementen blijven voorlopig in de huidige vorm bestaan en zijn nog niet op een ov-chipkaart te verkrijgen. De tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van de strippenkaart, maar ze worden berekend per kilometer in plaats van per zone. Ouderen krijgen dezelfde leeftijdskorting als bij de strippenkaart. Vanaf 1 januari 2010 komt er ook een mogelijkheid van dalkorting, die in de strippenkaart niet bestaat. In de loop van 2010 wordt de strippenkaart als vervoerbewijs afgeschaft. Reizigers worden hierover tijdig geïnformeerd.
Ov-chipkaarten zijn te bestellen via www.ov-chipkaart.nl, maar ook aan te vragen bij Connexxion. Daar kan men ook de chipkaart automatisch laten opladen. Voor wie hier niet voor kiest, komen er in Flevoland in totaal 32 tot 35 verkoop- en oplaadpunten. Dit is bij tabakswinkels, postkantoren en supermarkten. Deze punten worden voor eind van dit jaar in gebruik genomen. De exacte locaties zijn binnenkort te vinden op www.ov-chipkaart.nl. Op deze website is ook meer informatie over de ov-chipkaart te vinden.