'Geloof het of niet' Bijbel centraal tijdens tenttournee

03 juli 2007 08:00

ALMERE - 'Geloof het of niet' is het thema van de landelijke tournee van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) in de roodblauwe 'circustent', die zaterdag 14 juli naar Almere komt. De tent staat tot en met vrijdag 20 juli in het Den Uylpark in Stad.


Elke avond om 20.00 uur start een programma met veel muziek, waarin de Bijbel centraal staat. Een beetje een 'thuiswedstrijd', want het NBC is ook in Almere gevestigd.
De week begint zaterdag met een jongerenavond met de Almeers jeugdevangelist Corné Platschorre en de Rafaëlband. Dinsdag en donderdag om 10.00 uur zijn er koffieochtenden voor vrouwen in het nabijgelegen buurtcentrum Stedenpunt aan de Kampenweg 3. Woensdagmiddag begint om 14.00 uur in de tent het kinderprogramma 'Nieuw Leven'.
Het NBC is de facilitaire stichting van bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die tijdens de campagne in Almere zelf drie keer hoopt te spreken (zondag, woensdag en vrijdag). Daarnaast verzorgen stichting YOY en welzijnsstichting De Schoor een vakantiefunweek in en om de tent, in buurtcentrum Stedenpunt en sporthal Stedenwijk van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur. Met workshops, sport en spel en 'The Storykeepers'-films: waarin vervolgde christenen tijdens geheime bijeenkomsten in het Rome van 64 na Chr. de verhalen over Jezus van Nazareth levend houden en spannende avonturen beleven.
Muzikale medewerking aan de tentsamenkomsten wordt verder verleend door het Almeerse gospelkoor Living Close (zondag), duo Albert & Minke (maandag), kwartet Freedom Song (dinsdag), gospelgroep Basic (donderdag) en Ruach Musterion (vrijdag). Woensdag (18 juli) presenteert de BBC Combo, waarvan ook Klein Haneveld deel uitmaakt, het avondvullende muziekprogramma 'Eeuwig duurt het langst', een soort minimusical, gebaseerd op het evangelie naar Johannes.