Gemeente tekent contracten Zandpoort en Zicht op Duin

12 juni 2018 03:00

ALMERE - Op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada ondertekende wethouder Tjeerd Herrema vorige week de koopovereenkomsten voor de nieuwbouwprojecten Zandpoort en Zicht op Duin in Almere Poort. In dit stadsdeel zijn, in bewoond gebied en in nieuw te bouwen wijken, volop bouwmogelijkheden voor grote en kleine marktpartijen.


In Zandpoort bouwt Dura Vermeer Bouw Hengelo 124 grondgebonden koopwoningen met deels parkeren op eigen terrein. Directeur Henk Pluimers tekende op de Provada het contract om in het najaar te starten met de verkoop en in 2019 met de bouw. Hein Trebbe jr, directeur bij Trebbe, tekende voor de bouw van 21 vrije sector huurappartementen waarvan de start bouw eind 2018 is gepland. Binnenkort levert Trebbe samen met woningcorporatie de Alliantie de eerste GoedHuurwoningen op. In 2016 wonnen zij de prijsvraag voor goedkope huurwoningen met een maximale kale huurprijs van 550 euro en zo laag mogelijke energielasten.
Samen met de partners Dura Vermeer, Trebbe en de Alliantie ontwikkelt de gemeente Almere het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West in Almere Poort. Hier komen totaal circa 550 woningen waarvan 70 procent eengezinswoningen en 30 procent appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.
Langs de Poortdreef in de wijken Columbuskwartier als Europakwartier West ontstaat Zicht op Duin. Hier krijgen ontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om ‘stadspaleizen’ te bouwen. Kleinschalige statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit circa 12-15 appartementen met de sfeer van een stranddorp. Hier werken zo’n 40 marktpartijen aan een totaal van 1.020 woningen (appartement én zelfbouw) in diverse prijsklassen (sociaal, middelduur en duur) met voornamelijk parkeren op eigen terrein.