Gemengd Koor in Dickenssfeer

10 december 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - Traditiegetrouw verzorgt Gemengd koor Almere in december een uitvoering voor liefhebbers van populaire muziek. Dit jaar wordt er een ander pad ingeslagen. Het publiek krijgt behalve koorzang, ook via beelden het verhaal van Charles Dickens, 'A Christmas Carol' voorgeschoteld.


De middag is op zaterdag 12 december in kerkcentrum 'De Goede Rede' in Almere Haven en begint om 13.30 uur. Kaarten zijn vanaf 13.00 uur aan de zaal te koop voor 7,50 euro. "Het gaat een heel bijzonder concert worden", vertelt Loes Schutte van het bestuur van de vereniging. "We treden op in kleding die bij de Dickenstijd hoort. Deze kleding is speciaal voor ons gemaakt door een atelier in Almere. De lappen stof verkregen we via het radioprogramma van Hans van Willigenburg!"

Schroom overwonnen

Het is duidelijk dat de koorleden er heel veel zin in hebben. Ze zingen niet alleen, dit keer, maar ondersteunen bepaalde scènes ook met gesproken tekst. Er moest hier en daar wat schroom overwonnen worden, maar het resultaat is boven verwachting, volgens dirigent Gerard Poot. Mét het koor hoopt Gerard op verhoogde belangstelling. Iedereen is meer dan welkom om de uitvoering, met in de pauze een geweldige tombola, bij te wonen. Vooraf reserveren kan door te bellen met Loes Schutte op 036 5320062.