Geneeskundestudenten fietsen voor kindertuinOp de fiets naar Rome

23 juni 2010 07:00

STAD CENTRUM - Tweeduizend kilometer fietsen, naar Rome. Dat is waar de geneeskundestudenten Phylicia Holtz (20) en Jolanda van Keizerswaard (21) vorige week dinsdag aan begonnen. Ze begonnen onder luid gejuich van familie en veel medewerkers van het Flevoziekenhuis aan de enorme afstand. De opbrengst is voor een goed doel: een kindertuin op de afdeling Kindergeneeskunde.


'Wat gaan we doen deze zomer?' was de vraag die Phylicia en Jolanda elkaar stelden. Een roadtrip was een eerste idee, maar werd al snel weggewuifd aangezien geen van de twee vriendinnen een auto bezit. "Toen kwamen we op het idee om op de fiets op vakantie te gaan", vertelt Phylicia. "Daar houden we allebei van. En Rome leek ons leuk, daar zijn we nog nooit geweest." Het is een enorme uitdaging voor de twee, maar ook levert het geld op voor een kindertuin die de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis graag wilt aanleggen. Dus werd het 'fietsen voor de kindertuin'. Inmiddels hebben de dames al 1800 euro sponsorgeld binnen, waarvan 600 euro op de open dag van het Flevoziekenhuis is opgehaald.

Gregor Stam

Triatleet en personal coach Gregor Stam heeft de dames aan een inspanningstest onderworpen en de nodige adviezen meegegeven voor tijdens de tocht. "Ik heb namelijk astma", vertelt Phylicia, "en daar zal ik tijdens de rit vooral bergop wel last van krijgen. We moeten rekening met elkaar houden maar wel ons eigen tempo aanhouden. Dus dan zie ik Jolanda bovenop de berg wel weer."Gregor Stam heeft alle vertrouwen in de meiden. "Jullie kunnen dit doen, en als er een wil is, dan zul je het ook halen. En je bent een heel rijk mens als je dit vijf weken voor een ander kunt doen." Er was voor Stam dan ook geen twijfel toen de dames hem om advies vroegen. "Daar heb ik niet bij nagedacht. Ik vind het super dat ze dit doen voor dit goede doel."
80.000 euro

Het Flevoziekenhuis heeft inmiddels 22.000 euro binnen voor de kindertuin, maar heeft 80.000 euro nodig. Wie Jolanda en Phylicia willen sponsoren, kunnen een sponsorformulier aanvragen door een mailtje te sturen naar fietsenvoordekindertuin@flevoziekenhuis.nl. Op FietsenvoordeKindertuin.waarbenjij.nu houden ze tijdens de rit een blog bij.