Genomineerden Flevolandse sportverkiezingen bekend

07 januari 2009 08:00

ALMERE - De genomineerden voor de Flevolandse Sportverkiezingen die op maandag 26 januari 2009 plaatsvinden in de Agora in Lelystad zijn bekend. Op die avond zullen we weten wie er met de felbegeerde beeldjes van door gaan. De feestelijke sportavond wordt gepresenteerd door Dione de Graaf.


In de categorie Sportman van het jaar zijn twee Almeerders genomineerd: hordeloper Gregory Sedoc en schoonspringer Yorick de Bruin. Zij hebben concurrentie van zwemmer Thijs van Valkengoed uit Lelystad.
Ook bij de Dames zijn twee Almeerders genomineerd: Natalie Grinham (squash) en wakeboardster Denise de Haan. Hun concurrente is de zus van Thijs van Valkengoed: zwemster Jolijn van Valkengoed.
Bij de Sportploeg zitten ook al twee Almeerse teams: het dames squashteam en het wakeboardteam. Zij nemen het op tegen het zaalvoetbalteam Urk.
Almeerder Marvin Huisman is genomineerd voor de titel Sporttalent van het jaar. Hi heeft concurrentie van volleybalster Jessica Smit en atlete Corine Nugter.
Wereldkampioen K1 Remy Bonjaski is genomineerd als Amateursporter van het jaar, samen met powerlifster Tanja van Huizen en triatleet Martijn Boot.
Voor de Amateursportploeg van het jaar dingen de American Footballers van Flevo Phantoms mee naar de prijs, samen met volleybalvereniging Volta Dames en VV Flevoboys.
Iedereen kan tot en met maandag 19 januari 2009 stemmen op wwww.sportiefflevoland.nl op zijn of haar favoriet. Ook kunnen daar de kaarten besteld worden om de Sportverkiezingen 2008 bij te wonen.