Genomineerden Promotieprijs Almere bekend

10 juni 2009 07:00

ALMERE - De genomineerden voor de Promotieprijs Almere 2009 zijn bekend. Op zaterdag 20 juni van 13.00 tot 14.00 uur wordt in bioscoop Utopolis de prijs uitgereikt aan de persoon en organisatie die het afgelopen jaar de meest positieve bijdrage heeft geleverd aan de profilering, bekendheid en beeldvorming van Almere.


De jury, onder voorzitterschap van burgemeester Annemarie Jorritsma, heeft Almeerders uitgekozen in de categorieën Personen en Organisaties.
In de categorie 'Personen' zijn genomineerd: Peer Ulijn (NOS-verslaggever die het boek 'Ik woon in Almere' schreef), Martin Ort (voorzitter van de ondernemersvereniging Stadshart Almere en aanjager van de campagne 'pinnen is winnen') en Mona Alikhah (kunstenares die bijzondere gebouwen in Almere heeft gefotografeerd met een look-alike van Marilyn Monroe).
In de categorie 'Organisaties' gaat het om de Stichting Holland Triathlon (voor de organisatie van de WK Triathlon), Tribe House of Entertainment (met Zand Almere) en Almere2018 (voor hun voortdurende landelijke positieve publiciteit over Almere).
De Promotieprijs Almere wordt sinds 2004 uitgereikt. Voorgaande jaren was de prijs voor Bob Friedländer, Ali B, Paul de Leeuw en de SBS 6 Kerstparade.