Geslaagde Burendag in Almere

24 september 2008 07:00

ALMERE - Op initiatief van het Oranje Fonds vierde Almere afgelopen zaterdag 20 september Burendag. Op Burendag steken buren de handen uit de mouwen om de buurt te verbeteren, een kopje koffie te drinken met de buren of een buurtfeest vieren in de straat.


Het thema van dit jaar was 'Kom in actie voor je buurt'. In Almere zijn veel bewoners actief voor hun straat of wijk. De Schoor nodigde Almeerders uit in buurtcentrum Corrosia in Almere Haven, buurtcentrum De Inloop, Cobra en 't Kardoes in Almere Stad en in Almere Buiten in buurtcentrum De Wieken voor een heerlijk gratis kopje koffie of thee met wat lekkers.
Bewonersvereniging Grienden en Meenten ging de buurtbewoners zelf opzoeken, en stond zaterdag met een kraampje bij de C1000 aan de Jaagmeent om de buren te verassen met een kop koffie met een koekje. Buren konden hun wensen en klachten, maar ook hun leuke ideeën bij de vereniging deponeren.
Bij de speeltuinen in de Hal Roachstraat en de John Fordstraat in Filmwijk konden buurtbewoners met elkaar kletsen en kennismaken en waren er de hele dag activiteiten te doen. Er was een schoonmaakactie in de buurt, kinderen konden spelletjes spelen en in de middag was er een open podium. De dag werd afgesloten met een iftarmaaltijd, omdat burendag in de ramadan valt. Dit was een uitgelezen kans om ook islamitische buurtbewoners bij de burendag te betrekken. Het doel was om meer begrip te kweken tussen de buurtbewoners onderling en dat was goed geslaagd.