Geslaagde eerste editie WK Almere

18 mei 2011 05:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Na maanden van voorbereiding mochten de landenteams die zich hadden opgegeven voor het WK Almere voetbal, afgelopen weekend tegen elkaar strijden voor de titel 'Wereldkampioen van Almere'.


Het toernooi vond plaats in het Mitsubishi Forklift Stadion van Almere City FC. Aan het toernooi namen twintig herenteams en zes damesteams deel. Van de herenteams mocht team Bosnië uiteindelijk de beker voor de eerste prijs in ontvangst nemen.
Team Turkije was favoriet bij de organisatie van het toernooi, Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA), omdat de spelers van het team, net als de organisatie, uit Almere komen. Zij hadden het geschopt tot de finale, maar moesten het helaas afleggen tegen team Bosnië. Bij de damesteams lukte het de teams van Waterwijk en de Nederlandse Antillen de finale te bereiken. Team Nederlandse Antillen won de finale, waardoor team Waterwijk op de tweede plaats kwam.

Vervolg

Op deze eerste geslaagde editie van het WK Almere zal volgend jaar een vervolg komen, maar onder een andere naam. SMOA zal dan niet alleen Almere, maar heel Flevoland betrekken bij het toernooi. De opzet blijft hetzelfde, deelnemers vanaf zestien jaar zullen hun land van herkomst in een elftal representeren en strijden voor de eerste plaats. De missie van het toernooi is om mensen in Nederland, specifiek Flevoland, dichter bij elkaar te brengen vanuit een gemeenschappelijke passie.