Geslaagde eerste live-uitzending ‘Afslag A6’

18 april 2012 05:00

HAVEN – Door een bijzondere samenwerking tussen Radio A6, PF Productions, Persbureau Almere, AlmereBreedTV en Almere DEZE WEEK is dinsdag 10 april een unieke live-uitzending tot stand gekomen van het programma ‘Afslag A6’.


Afslag A6 is een talkshow over muziek, kunst en cultuur in Almere die elke dinsdag bij Radio A6 (www.radio-a6.nl) om 21.00 uur te horen is. Afslag A6 was vorige week voor het eerst niet alleen live te horen, maar ook te zien via www.almerebreedtv.nl/live. Deze geslaagde uitzending laat zien wat er bereikt kan worden als meerdere enthousiaste organisaties samenwerken. De uitzending werd gerealiseerd dankzij de inzet van vele gemotiveerde vrijwilligers.
De presentatie werd verzorgd door Ilse Ruijters en Jeroen van der Meulen. Te gast waren onder meer Gaby Waakhuijsen van Theaterschool Almere, voorheen Faust Theaterschool en Gerard Poot, entertainer en dirigent van onder andere het JongvanHart 55 koor. Ook waren er interviews met en optredens van zangeres Miss Brandi Russel, jazz-pianist Michiel Scheen en zanger Cor Bell. De visagie werd deskundig en belangeloos verzorgd door Djamila Smit van Bruid en Beauty Almere.
Door het grote aantal kijkers ontstond een probleem met de synchronisatie tussen beeld en geluid. Projectmanager AlmereBreedTV Ráchel Scholten: “We zullen er alles aan doen om dit bij een volgende uitzending te verbeteren.”
Een live-uitzending zoals deze zal vooralsnog een keer per maand gehouden worden. Die zijn terug te kijken via www.almerebreedtv.nl.