Geslaagde informatie-avondEerste buurtauto komt in Kruidenwijk

05 november 2008 08:00

ALMERE - Om de interesse te peilen voor een Buurtauto in Almere, was woensdag 29 oktober de eerste informatie-avond. Ook Omroep Flevoland was aanwezig om een radio-reportage te maken.

Door Ans van Valkenburg


Alle bezoekers waren erg geïnteresseerd in de buurtauto. Naast algemene informatie over de organisatie van Wheels4all, werd gekeken of er genoeg leden zijn die redelijk dicht bij elkaar wonen. Dat bleek zo te zijn. De eerste zeven leden zijn er! De eerste buurtauto is een feit. Wheels4all gaat deze bestellen. De aanwezige leden hebben een auto naar ieders smaak uitgekozen. Naar verwachting zal hij vóór sinterklaas de Kruidenwijk binnengerold worden. In Waterwijk wonen nu twee leden en nog wat geïnteresseerden. Zal daar de volgende buurtauto komen?
Altijd een auto, ook als hij al bezet is

Als iemands gebruikersgedrag ineens verandert van 'één keer in de week' naar 'drie keer in de week', voor woon-werkverkeer bijvoorbeeld, dan zou de auto die drie dagen altijd weg zijn. In dat geval wordt er een auto bijgezet. Deelnemers kunnen tussentijds zonder problemen van abonnementsvorm veranderen.
Het blijkt dat veel leden in het weekend van de buurtauto gebruik willen maken. Dan is het vervelend als de auto al bezet is. Een Wheels4all-lid grijpt echter nooit mis. Bij een auto-verhuurbedrijf waar Wheels4all afspraken mee heeft gemaakt, kan een auto gehuurd worden tegen dezelfde voorwaarden.
Abonnement-soorten

Voor iedereen is er wel een geschikt abonnement. Het meest gebruikte is het 10 euro-abonnement. Voor een echtpaar is maar één lidmaatschap nodig. Kinderen binnen het gezin dienen wel lid te worden als zij zelf willen gaan rijden.