Gespreksleiders gezocht!Kick-off Dag van de Dialoog door leerlingen Meergronden

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Het startschot voor de Dag van de Dialoog is donderdag 9 oktober officieel gegeven. In openbare scholengemeenschap de Meergronden in Almere Haven hebben de betrokken organisaties hun beweegredenen toegelicht om actief mee te doen aan de Almeerse Dag van de Dialoog, die plaatsvindt op donderdag 6 november.


Verspreid over de hele stad worden op deze dag gesprektafels georganiseerd, waaraan iedereen die woont of werkt in Almere met elkaar in dialoog kan gaan over het thema 'Ontwikkeling'. Er zijn tafels op verschillende plekken in de stad zoals in scholen, buurtcentra en het stadhuis en alle Almeerders zijn welkom om mee te doen.
In Almere wordt het thema ontwikkeling breed opgepakt: het kan gaan om de persoonlijke ontwikkeling van bewoners en het ontplooien van talenten, maar ook om de ontwikkeling van de straat, buurt, wijk of stad! Het motto luidt: 'Jij, u, Almere in dialoog! Ontwikkel je…'
Doel van de Dag van de Dialoog in Almere is het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties verspreid over de hele stad. Daardoor kunnen nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete initiatieven ontstaan die de maatschappelijke samenhang in Almere bevorderen. Vorig jaar heeft deze Dag van de Dialoog zijn waarde al volop bewezen. Meer dan 350 mensen namen deel aan de gesprekken.

Tafelorganisatoren en gespreksleiders gezocht

Organisaties kunnen meedoen door één of meer dialoogtafels te organiseren tijdens de Dag van de Dialoog. Elke tafel wordt voorgezeten door een gespreksleider die het gesprek met zo'n zes tot acht mensen leidt. Aanmelden hiervoor kan nog steeds via info@almeredialoog.nl. Trainingen voor gespreksleiders zijn op 28 oktober van 19.00 tot 22.30 voor gevorderden en op 29 en 30 oktober van 14.00 tot 17.00 uur voor beginners.
De organisatie is in handen van Ymere, De Schoor, de Rabobank Almere, Bureau Gelijke Behandeling en de gemeente. Meer informatie is te vinden op www.almeredialoog.nl.