Gestolen slow-pop teruggevonden

29 juli 2009 06:00

NOORDERPLASSEN-WEST - Eén van de twee gestolen slow-poppen uit Grootzeil in de Noorderplassen-West is teruggevonden. In deze krant van 8 juli was te lezen dat twee van de vier poppen, die de bewoners kochten om het snelle verkeer door de straat af te remmen, gestolen waren.


De bewoners van de Noorderplassen-West hadden de slow-poppen met kettingen aan een lantaarnpaal gezet. De kettingen waren doorgeknipt en de poppen verdwenen. Patricia van Bochove uit Waterwijk mailde op dezelfde dag dat het artikel met foto in de krant stond dat ze zo'n pop gevonden had. "Een vriendin had in de bosjes rondom het Slufterplantsoen een slow-pop gevonden", vertelt Patricia. "Toen ik het artikel in de krant zag kon het natuurlijk niet anders zijn dan dat het de pop uit de Noorderplassen was. Want hoeveel van die poppen liggen er nou in de bosjes?"
Olga Vontsteen uit de Noorderplassen-West, die de poppen kocht, is ontzettend blij met de vondst van Patricia. "Heel erg goed dat we die pop terug hebben. En vlak nadat we in Almere DEZE WEEK stonden, heeft de gemeente een grote drempel geplaatst op Grootzeil. Ze nemen een tweede drempel op Kajuit/Grootzeil in overweging en ook denkt de gemeente na over de plaatsing van een hek en twee doeltjes op het voetbalveld, zodat de bal niet meer de weg op kan rollen. Dit maakt de straat een stuk veiliger."
Bewoners van de twee Verenigingen van Eigenaren (VvE) rond Grootzeil willen ook nog een speelplek voor kinderen in de wijk. Samen met Mooi Zo Goed Zo wordt deze binnenkort geplaatst. En de teruggevonden slow-pop? Olga: "Die gaat naar de school De Omnibus, want ook daar wordt veel te hard gereden. Zo hebben we steeds weer een bestemming voor de pop."