Gestrande goudvis bij de glasbakWel en wee van Faunabuurt op Hyves

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Verschillende wijken van Almere hebben een pagina op internet, zo ook de Faunabuurt. Maar liefst 76 leden zijn actief op Hyves betrokken bij deze wijk in Buiten. Het gespreksonderwerp is divers, van rommel op straat tot een gestrande goudvis bij de glasbak.


Hyver Monique zegt: "Wekelijks liggen er wel gedumpte spullen in de wijk. Volgens mij spant de Giraffeweg de kroon. Waarom kunnen de mensen niet gewoon zelf het grofvuil bellen?" Ze ergert zich zeer aan de mentaliteit van sommige Almeerders. "Ook de glasbakken aan het begin van de wijk worden gezien als stortplaats. En als de rommel is opgeruimd door de gemeente, omdat een ander het op zich neemt om de melding telefonisch door te geven, dan staat er weer een bureaustoel", meldt ze op de hyvespagina faunabuurt.hyves.net. Monique vindt het "geen stijl". Ralph, een ander lid van de site, vreest "dat het een lastig te bestrijden fenomeen is. Tenzij je uiteraard een pleger op heterdaad betrapt."
De site leent zich ook uitstekend om nog even na te vragen wanneer de biobakken ook al weer geleegd worden. "Was het nu donderdag of dinsdag?"
Van de zomer is er bij de glasbak aan het begin van de Giraffeweg een vissenkom met nog 3 centimeter water erin én een goudvis gevonden. Monique vond het schandalig: "Moest er weer iemand op vakantie en had geen zin om oppas te regelen? Ook dit is leven!"
Gelukkig zijn er ook leuke dingen te melden. Zo komen de sportieve Fauna-bewoners ook aan hun trekken. Met mooi droog weer gaan ze samen skaten.