Getuigen gezocht van diefstal

14 december 2011 06:00

KRUIDENWIJK – De Almeerder Willem Jansen zoekt getuigen van een diefstal. Tijdens de uitvaartdienst van zijn zoon Sebastiaan, vrijdag 9 december, zijn tussen 12.00 en 13.30 uur het ingezamelde geld, de overlijdensakte en de condoleanceboeken gestolen.


Willem Jansen: “Zaterdag 3 december is mijn zoon overleden, op 31-jarige leeftijd. Vrijdag 9 december is hij bijgezet in het graf van zijn moeder op de begraafplaats aan de Kruidenweg 3 in Kruidenwijk. Hij was niet verzekerd dus de kosten voor de uitvaart zouden op mij, zijn vader, verhaald worden. Maar ook bij mij is het crisis en deze kosten kon ik niet ophoesten. Daarom hebben zijn vrienden een inzamelingsactie op touw gezet. Bij de ter aarde bestelling en het tekenen van de condoleanceregisters hebben ze drie collectebussen neergezet en ook op de rouwkaarten was het verzoek gedaan om een donatie te doen voor de begrafenis. Dat hebben we geweten: er waren 278 mensen op zijn begrafenis en de drie collectebussen zaten propvol. De geschatte inhoud was zo’n 7.000 euro.”
Door veel mensen werd Sebastiaan naar het graf gedragen. In een andere zaal was daarna een de tijd om na te praten. Jansen: “De uitvaartleider zou nadat hij de linten en kaarten van de bloemstukken verwijderd had deze met andere spullen bij ons afleveren. Toen hij twintig minuten later in ons zaaltje kwam waren de drie volle collectebussen, de overlijdensakte en de condoleanceboeken verdwenen.”
Willem Jansen is er kapot van. “Het grote verlies van mijn zoon en het verlies van alle toebehoren doet ons, mijn vrouw, mijn dochter en al zijn vrienden zoveel verdriet. Heeft iemand iets gezien?”
De drie collectebussen, de overlijdensakte en donkergroene condoleanceboeken zaten in een plastic Albert Heijn-tas. Wie iets gezien heeft, kan Willem Jansen bereiken via 06-28061559.