Getuigen gezocht van gewapende overval op bus

16 februari 2011 06:00

GOOISEKANT - Politie Flevoland is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een bus, die plaatsvond op zaterdag 12 februari om 01.11 uur bij de bushalte Gooisekant-West in Almere Stad-West.


Om 01.11 uur stopte een 51-jarige buschauffeur bij de halte Gooisekant-West om twee mannen die bij de bushalte zaten te wachten de bus in te laten. Op het moment dat de mannen de bus ingingen, pakte de eerste man de buschauffeur vast en bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De buschauffeur kreeg klappen met het wapen tegen zijn gezicht. De tweede man dreigde met een steekwapen en eiste geld. De twee mannen konden de geldlade openen en zijn er met geld vandoor gerend in de richting van de Jaap ter Haarstraat. De buschauffeur hield lichte verwondingen in het gezicht over. Op het moment van de overval waren er geen andere passagiers in de bus. Een onderzoek is ingesteld.

Signalementen
Dader 1: Man met een donkere huidskleur, tussen de 18 en 22 jaar oud en tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en kort zwart haar. Hij droeg een spijkerbroek met vlakken erop, een licht beige vermoedelijk leren jas en een grote bruin/rode zonnebril met lichtgetinte glazen. Hij sprak Nederlands met een licht accent.
Dader 2: Man met een donkere huidskleur en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang met een slank tot mager postuur. Hij droeg een zwart vest met capuchon die over zijn hoofd getrokken was. Hij had een plastic Albert Heijn tas bij zich en sprak Nederlands met een licht accent.
Districtsrecherche Zuid is op zoek naar getuigen van het incident of mensen die meer informatie hebben over het incident of de signalementen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Zuid via 0900-8844. Kent u de daders, maar de daders kennen u ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.