Getuigen gezochtBejaarde vrouw zwaar mishandeld in woning

19 november 2008 08:00

ALMERE - In een woning aan de Hollywoodlaan in de Filmwijk werd op woensdag 24 september de zwaargewonde Hanneke Huijsinga-Kalee aangetroffen. De 76-jarige vrouw bleek zwaar te zijn mishandeld en ‘voor dood’ te zijn achtergelaten door de dader(s). Wat zich heeft afgespeeld in de woning is nog niet duidelijk en van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.


Politie Flevoland startte direct een speciaal rechercheteam op om de dader(s) op te sporen en aan te houden (Team Grootschalige Opsporing / TGO-23). Behalve uitgebreid technisch forensisch onderzoek en het horen van vele getuigen en betrokkenen is het onderzoeksteam dringend opzoek naar specifieke informatie.
Op donderdag 18 september zijn er drie mannen in de buurt van de woning van Hanneke Huijsinga-Kalee gezien. Van deze drie mannen is een signalement bekend:
Eerste man: donkere man, mogelijke Antilliaanse herkomst, rond de 30 jaar en circa 1,70 meter lang, gekleed in een donker kleurige joggingjack.
Tweede man: blanke man met blond haar, waarschijnlijk jonger dan 30 jaar, circa 1,75 meter lang.
Derde man: blanke man, waarschijnlijk jonger dan 30 jaar, circa 1,75 meter lang.

Getuigen gezocht
De recherche van TGO-23 is op zoek naar mensen die informatie hebben die leiden naar de dader(s) en stelt de volgende vragen:
-   wie kent of herkent de getoonde trui van het merk San Fré?
-   wie heeft er in het weekend van 19, 20 en 21 september iets gezien of gehoord in of nabij de woning van Hanneke Huijsinga-Kalee aan de Hollywoodlaan?
Wie zichzelf herkent in deze signalementen of weet wie de mannen zijn, of informatie heeft dat het onderzoeksteam kan gebruiken, kan dit melden bij het rechercheteam TGO-23 via: 0800-6070. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.