Gevel iconische Floriadetoren nog ongewis

28 april 2020 00:00

Door Marcel Beijer

HORTUS – Alhoewel op het Floriadeterrein inmiddels de bouw is begonnen van de iconische woontoren op het middenterrein is het nog onduidelijk hoe de toren eruit komt te zien. Het zou gaan om een 'kunstzinnige gevel'.

Grofweg wordt dit de eerste woontoren, de gevel moet het pand iconisch maken. Dat zegt een woordvoerder van Amvest. Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft de woontoren aangekocht om te kunnen verhuren zodra deze is voltooid. In totaal bevat de toren zestig huurwoningen in het middensegment en twintig vrije sector huurwoningen. De woontoren heeft de werktitel 'toren 2', maar wordt feitelijk het eerste woongebouw in de Floriadewijk.

Alhoewel de bouw van de woontoren al begonnen is, zegt Amvest nog geen artist impression (sfeertekening) te kunnen overleggen. Een eerder (onder meer door deze krant) gepubliceerde tekening zou qua vormgeving correct zijn. "Maar het bijzondere zit bij dit gebouw juist in de gevel en daarover is nog geen overeenstemming bereikt", aldus de woordvoerder die ook niet kan zeggen of de gevel kunstzinnige beplating krijgt, of een groen karakter krijgt, door bijvoorbeeld begroeiing met planten.

Naar verwachting worden de appartementen begin 2022 opgeleverd.

(Artist impression: aangeleverd)