Gezellig Pikketanissiefestival in Almere Events Centre

26 november 2008 08:00

ALMERE - Voor de deur van Almere Events Centre aan het Festivalplein troffen bezoekers een orgel aan, en wie naar binnen liep werd warm welkom geheten met een 'pikketanissie', een neutje. Amsterdam in Almere, dat was het Pikketanissie Festival afgelopen zaterdag.


De gang naar de grote zaal was omgetoverd in een Amsterdams straatje met dito sfeer, waar straatartiesten Rinus, Theo en Ali de bezoekers opwarmden. In de zaal stond hét feestbeest uit Amsterdam, DJ Cor in afwachting van de lijst Amsterdamse artiesten die de bezoekers te wachten stond. "De zaal was vol, met ruim 750 bezoekers, maar precies goed", vertelt presentator van de avond, Dennis Hoogenberg. "Het was erg gezellig en iedereen van de organisatie is zo trots als een pauw! We hadden Quincy als 'mystery guest', en sinterklaas-Leenderd, die er een heel leuke act van maakte." Verder traden de artiesten Nico Huisman, Danny Nicolay, Liesbeth, Pierre de Haan en Cooldown Café op.
"Tot het eind was het gezellig", zegt Dennis. "De zingende barkeepers Tommy en Kai hebben karaoke gezongen in het karaoke-café, dat was nieuw voor het Pikketanissie Festival. Ik kan wel zeggen dat de sfeer echt tóp was en ik alle sponsors erg dankbaar ben. Zonder hen was het niet gelukt."
Dat er een vierde editie van het festival komt, daar is Dennis zeker van. "De organisatie Gouden Tulp en de sponsors waren erg tevreden over de avond." Of die volgende editie van het festival een zomer- of wintereditie wordt, is nog niet zeker. "Juli of augustus hebben we hopelijk een buitenfestival, in ieder geval in november volgend jaar zijn we weer terug in het Almere Events Centre."
Het Pikketanissie Festival werd mede mogelijk gemaakt door:
Almere DEZE WEEK, Autoverhuur ADHE, Preferido, Chip4Power en Attractieverhuur, FlevoFunFactory Almere.