Gezelligheidsvereniging in De Wierden

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - "Voorheen had de bewonersvereniging De Uithoek het doel om dingen te regelen voor de eerste bewoners van de schakelbungalows", zegt Elise de Jager, woordvoerster van De Uithoek. "Nu is het een gezelligheidsvereniging."


"We ondernemen leuke dingen met elkaar. Zo hadden we in september een jeu de boules-feestje", vertelt De Jager enthousiast. "Zo nu en dan is er een bijeenkomst waarbij bewoners zelf muziek maken. We bezoeken musea met elkaar en in januari hebben we een nieuwjaarsbijeenkomst."

Groene vingers gezocht

De Jager beaamt dat ze een hechte club vormen. "Bovendien onderhouden leden van De Uithoek en bewoners van Centraal Wonen onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland het Vogelbos. Daarvoor zoeken we overigens nog extra handen die ons kunnen helpen." Elke tweede zaterdag in de maand van september tot en met april trekken de vrijwilligers het Vogelbos in van 09.30 tot 12.00 uur.
Almeerders uit De Wierden of andere wijken van wie hun groene vingers kriebelen, kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij Elise de Jager zelf: 036-5315329 of mailen naar elise.de.jager@planet.nl.