Gezinnen gezocht voor ROC-leerlingen

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Voor de studenten van de opleidingen Zorghulp en Helpende Zorg & Welzijn zoekt het ROC Flevoland 'leergezinnen'. Studenten kunnen bij hen gratis aan de slag. Aan de Straat van Florida 1 organiseert het ROC hierover een informatie-avond op donderdag 9 oktober.


Een leergezin is een gezin met of zonder kinderen, of bestaat uit ouderen, alleenstaanden of iemand met een beperking of handicap. Voor zorghulpen is dit een ideale werkervaringsplek.
Er zijn landelijke voorwaarden waaraan een werkervaringsplek moet voldoen om als onderdeel van de opleiding te kunnen worden geaccepteerd. Zo moet er een begeleider, een volwassen gezinslid bijvoorbeeld, aanwezig zijn op de werkplek. Ook moeten de juiste vaardigheden aan bod komen en het gezin mag niet al klant zijn van professionele hulpverleners.
Een informatie-avond over leergezinnen vindt plaats op het ROC Flevoland aan de Straat van Florida 1 in Almere Buiten op donderdag 9 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur. De studenten starten begin november bij de leergezinnen.
Meer informatie: www.rocflevoland.nl en tik in het zoekschermpje 'leergezinnen'. Of bel 036-5495900 en vraag naar Yvonne Valk of Noëlle Borkulo.