Gezocht: Miss Indonesisch

13 februari 2010 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - De schoonheid van de mensen en de cultuur van Indonesië kan wel wat aandacht gebruiken, vond visagiste Avi Fennema-Widjojoatmodjo. Daarom organiseert ze in april de eerste Miss Indonesisch-verkiezingen.


"Hiermee wil ik de achtergrond van Indonesische mensen benadrukken, dat ze laten weten: wij zijn er ook nog", zegt Avi, Almeerse en zelf ook van Indonesische afkomst. "En dan vooral de jongere generatie erbij betrekken, de jongeren die van gemengde afkomst zijn. De 'Miss Indonesisch' moet een link hebben met Indonesië. Dat kunnen dus ook meiden zijn die Indonesisch-Chinees bloed hebben, of Indonesisch-Nederlands. Ook al hebben ze maar vijftien procent Indonesisch in zich." Avi heeft expres gekozen voor de naam 'Miss Indonesisch', een naam die grammaticaal niet helemaal correct is. "Eigenlijk moet het 'Miss Indonesia', of 'Miss Indonesië' zijn. Maar daar heb ik bewust niet voor gekozen omdat het meiden zijn met een klassieke schoonheid, van Indonesische en een andere afkomst."

Garuda Indonesia

Avi heeft afspraken gemaakt met Garuda Indonesia, die nog op zoek is naar het nieuwe 'gezicht' van de vliegmaatschappij. Daarnaast wordt de Miss Indonesisch door Indonesië uitgenodigd voor een bezoek. "Deze miss-verkiezing is erkend door de Indonesische Ambassade, die ook de Pasar Malam Indonesia in Den Haag organiseert. De veertig kandidaten die we selecteren, komen daar van 1 tot en met 4 april op het podium. De laatste dag, maandag 5 april, is de grote finale."
Alle inspanningen zijn volledig belangeloos, benadrukt Avi. "Ik wil graag dat Indonesië meer voor het voetlicht komt. Bij de jonge en oudere generatie Indonesiërs. Daarom moeten de kandidaten een link hebben met Indonesië. Ze hoeven de taal niet te spreken maar moeten wel een dans doen, zingen of een gedicht voordragen. Zo lang het maar met Indonesië te maken heeft."
in kader
Miss Indonesisch

Kandidaten voor de titel Miss Indonesisch moeten een band hebben in het heden of vanuit het verleden met Indonesië, mogen van 16 jaar tot 28 jaar zijn en niet getrouwd zijn. Aanmelden kan door Avi een mailtje te sturen: info@makemefeel.nl. Kijk voor meer informatie op www.missindonesisch.nl.