Gezonder eten ook trend bij prijsbewuste consumentNieuwe bakkerswinkelgeneratie nu ook in Almere

09 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - BackWerk heeft haar tweede 'zelfbedieningsbakkerswinkel' aan de Stationsstraat 17 in Almere geopend. De franchiseondernemers Desi en Cees de Zeeuw zorgen daarmee voor exact dát aanbod waar de klant op dat moment om vraagt: zoete of hartige, belegde broodjes, alles is vers, lekker én betaalbaar. De formule volgt de consumententrend 'gezonder eten' daarmee op de voet.


Bij BackWerk vindt de consument een ruim assortiment van belegde en onbelegde broodjes, brood en gebak plus koffie en frisdranken tegen een crisisvriendelijke prijs. De prijs van een belegd broodje start bij 1,29 euro. Robert van der Gun, directeur BackWerk: "Het succes van de formule ligt in de versheid van de producten, het zelfbedieningsconcept en de goede inkoopvoorwaarden. Het personeel houdt zich de hele dag bezig met het bakken van brood en het maken van belegde broodjes. De producten zijn dus altijd vers."

Zelfbedieningswinkel

Cees de Zeeuw van de nieuwe BackWerk winkel in Almere: "Onze gemeente staat bekend om de grote mate van bedrijvigheid. Veel verschillende nationaliteiten met allemaal hun eigen kleine en grote business. Een markt waar wij met de zelfbedieningswinkel uiteraard in mee willen spelen. Dit kunnen wij onder andere door het zelfbedieningsconcept dat er tevens voor zorgt dat de klant niet in de rij hoeft te staan en snel weer verder kan. Onze klanten kunnen bovendien rekenen op een divers aanbod met een goede prijs en kwaliteitsverhouding."
BackWerk

BackWerk is een discount bakkerijketen met 260 vestigingen in Duitsland en Oostenrijk en opende begin dit jaar in ons land haar eerste vestiging in Nijmegen; een nieuw filiaal in Amsterdam opent in november.
BackWerk is gevestigd aan Stationsstraat 17 en is zes dagen (maandag tot en met zaterdag) per week open vanaf 08.00 uur tot 18.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur; bovendien op de officiële koopzondagen ook open.