GGD Flevoland klaar voor vaccinatiecampagne

18 november 2009 08:00

FLEVOLAND - De GGD Flevoland is klaar voor de vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), in de volksmond beter bekend als Mexicaanse griep.


Minister Klink maakte vorige week bekend dat alle kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar gevaccineerd kunnen worden. Ook huisgenoten van kinderen van 0 tot en met 5 maanden komen in aanmerking voor de vaccinatie. De uitvoering van deze vaccinatie is belegd bij alle GGD'en. Zo is GGD Flevoland verantwoordelijk voor de uitvoering van de vaccinatie onder zo'n dertigduizend kinderen en huisgenoten in de provincie. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) krijgt volgende week een uitnodiging. De uitnodigingen worden landelijk verspreid. De vaccinatiecampagne voor deze doelgroep vindt plaats van 23 november tot en met 28 november. De tweede vaccinatie volgt dan in de week van 14 december.
Iedereen die vragen heeft over deze vaccinatiecampagne kan terecht bij het landelijke telefoonnummer 0800-1100 of www.grieppandemie.nl. Voor regiospecifieke informatie: www.ggdflevoland.nl.
Medewerkers van het Flevoziekenhuis kunnen zich sinds vorige week vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Het aantal patiënten dat op dit moment opgenomen is met verdenking van infectie van de Mexicaanse griep is erg gering: vier volwassenen en één kind. Er is niemand opgenomen met bewezen infectie.