GGD Flevoland start op 18 januari vaccinatie in Lelystad

29 december 2020 10:45

ALMERE – De GGD Flevoland start op maandag 18 januari met het vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurt in eerste instantie alleen in Lelystad.

In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD'en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen.

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Almere

Zorgmedewerkers uit Almere kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen, daar valt dus ook Lelystad onder. In de directe omgeving van Almere zijn er ook locaties in Amsterdam en Huizen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit een tijdspanne van drie weken. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie hoeven zelf geen actie te ondernemen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

In een later stadium zal ook in Almere worden gevaccineerd. Dat wordt dat in eerste instantie gedaan in de huisartsenposten en in verpleeghuizen.

Het vaccineren begint op 18 januari in Lelystad (Foto: AdobeStock)