Goed gekleed voor succesvol sollicitatiegesprek

07 januari 2009 08:00

ALMERE - Voor potentiële werkgevers geldt: de eerste indruk telt. Maar, hun oordeel wordt vaak sterk beïnvloed door het uiterlijk van de sollicitant. Het vrijwilligersproject Dress for Success, dat 26 maart opent, biedt Almeerders die rondkomen van een minimuminkomen gratis nette kleding voor een sollicitatiegesprek.


"Door Dress for Success kunnen mannen en vrouwen die niet genoeg geld hebben om mooie kleding te kopen voor een sollicitatiegesprek zich toch 'dressed for success' presenteren", aldus Ineke van Engelenburg van de Almeerse vestiging. "Met representatieve kleding willen we de mensen stylen, mooi aankleden. En niet alleen met kleding, maar ook met bijvoorbeeld sieraden, schoenen of een tas."
Door er verzorgd en goed gekleed uit te zien, neemt het zelfvertrouwen van de sollicitant toe, is de filosofie van de landelijke organisatie Dress for Succes.
Bij het eerste bezoek wordt gevraagd een uitnodiging tot sollicitatie te laten zien of een brief van een reïntegratiebedrijf. Over de inkomenssituatie hoeven mensen niets te overleggen.
Dress For Success heeft al meerdere filialen in Nederland, met als stamvestiging Rotterdam. "We werken samen met het Kledingloket Almere (KLA)", zegt Ineke. "Kleding dat wij niet uitdelen, gaat daar naartoe."

Altijd op zoek naar kleding

De collectie omvat diverse maten en stijlen, en wordt beschikbaar gesteld door particulieren. Dress for Succes is altijd op zoek naar modieuze en representatieve kleding waarvan de uitstraling vrijwel nieuw of geheel nieuw is. Dat kan gebracht worden, maar kan ook thuis opgehaald worden. Kleding dat niet geschikt is voor de winkel, gaat naar een goed doel.
De openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 9.30 tot 13.00 uur. Dress for Succes is te vinden aan de Spoordreef 20-38 in Almere Stad, op de derde etage.
Voor meer informatie, bel 06-27828239 of mail naar dressforsuccess.almere@upcmail.nl.