Goed resultaat na stroef begin voor het Almere DEZE WEEK Racing Team

08 juli 2009 07:00

ALMERE - Paulien Zwart en Ruben van Doorn hebben tijdens de Formido Midzomerraces op het TT-circuit van Assen zondag 5 juli belangrijke punten voor het kampioenschap binnen weten te slepen. Dat deden ze met een door Jan de Jong ingezette BMW 120d.


Na een wat stroeve kwalificatie op zaterdag werd er tijdens de beide races goed gestreden en veel plaatsen goedgemaakt. De resultaten na een warm weekend racen op het Drentse circuit waren van een zeventiende plaats naar plaats zeven in de eerste race en van zeven naar vier tijdens race twee.
Ruben van Doorn: "Een prima weekend. Het begon wat minder want ik stond vrijdag in de file vanwege het noodweer en was te laat op het circuit om de vrije training te kunnen rijden. Paulien heeft gekwalificeerd en ik heb de laatste tien minuten even gepakt om wat ritme op te doen. Helaas hadden we wat problemen tijdens de kwalificatie. De BMW wou geen snelheid pakken en daardoor verloren we veel tijd. Het probleem leek verholpen tijdens de races, maar ook hier verloren we iets vermogen."
Paulien Zwart: "Ik had tijdens de eerste race even nodig om mijn ritme te vinden, maar naarmate het weekend vorderde ging het erg goed. De rondetijden vlogen omlaag. We hebben naar omstandigheden een heel goed weekend achter de rug. Als je tijdens de eerste race tien plaatsen goed maakt met een auto die niet helemaal honderd procent is, dan doe je het goed. Tijdens de tweede race zat er zelfs een plaats op het podium in, maar de race was net te kort. Van mij had deze race ook honderd minuten mogen duren."