Goed zeilweer voor Botterfestival

10 september 2008 07:00

ALMERE - Tijdens het Almere Haven Festival afgelopen weekend waren de botterdagen een vast onderdeel op het programma. De botterrace was vrijdag 5 september, en maar liefst 47 botters hielden een wedstrijd op het Gooimeer. Bedrijven die zich vooraf inschreven, konden meevaren op de botters.


Bezoekers beleefden drie dagen lang het oude Zuiderzee-gevoel door op schepen van rond de honderd jaar oud mee te varen.
De Almere 1 wist opnieuw de Almeerse botterrace op zijn naam te schrijven op de vrijdag. Bert Bonneveld, van de stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1 kijkt terug op een succesvol verlopen weekend. “Vrijdag was het prachtig zeilweer, windkracht 4-5, heerlijk. Zaterdag konden bezoekers voor twee euro meevaren op een botter, waarvoor zich uiteindelijk ruim vijfhonderd mensen hebben aangemeld. Die kwamen van de boot met alleen maar enthousiaste reacties.”
Zondag zat het weer minder mee, maar bezochten ondanks de hevige regen ruim driehonderd mensen de botterdagen. Al met al waren het drie drukke dagen, met redelijk, soms wel erg nat weer, met veel wind en veel boten.
De Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1 heeft een website: www.almeersebotter.nl.