Goede doelenkerstmarkt in Goede Rede

07 december 2011 06:00

HAVEN CENTRUM - Oecumenische Diaconie Almere Haven organiseert zaterdag 10 december van 10.00 tot 17.00 uur een goede doelenkerstmarkt in Kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht 60. Entree is gratis.


De kerstgedachte omzetten in bijdragen voor de ondersteuning van goede doelen, dat is de filosofie achter de goede doelenkerstmarkt. Uiteenlopende Almeerse goede doelen, zoals Unicef, de Wereldwinkel, stichting Geefeenkoe, stichting Intentio, stichting Budzak, Hospice, Kindervakantieland en het Voedselloket Almere zullen op de markt aanwezig zijn en uitleg geven over hun doel. Ook zal een aantal van hen kerstspullen verkopen.
Het programma is voor alle leeftijden. Er zijn kinderactiviteiten zoals een springkussen, schminken, sjoelen en blikgooien. Ook kunnen kinderen cakejes versieren, kerststukjes en sneeuwkristallen maken. Voor deze activiteiten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd waarvan de opbrengst naar de goede doelen gaat.
In het kader van een inzamelingsactie voor het orgelfonds van Goede Rede speelt Han Siertsema om 13.30 uur kerstliedjes op het kerkorgel, dat dankzij een actie van vrijwilligers prachtig gerestaureerd is. Om 15.00 uur brengt het Goede Redekoor bekende kersliederen ten gehore in de kapel.