Goede Rede Concerten in kerstsfeer

02 december 2020 09:20

HAVEN CENTRUM - Nadat eerder twee geplande concerten werden geannuleerd vanwege corona, staan er deze maand twee nieuwe concerten op het programma van Goede Rede Concerten: een concert met kerstliederen en een concert met oude muziek.

Zaterdagmiddag 12 december is er een sfeervol kerstconcert met vierstemmige kerstliederen, gezongen door het vocaal kwartet Quatre Bouches. Ook klassiekers als 'Es ist ein Ros entsprungen' en 'Nu zijt wellekome' komen voorbij. Aanvang 15.00 uur. Hetzelfde concert wordt op zaterdagavond 12 december uitgevoerd in de Geertekerk in Utrecht en is via live streaming te volgen. Zie www.quatrebouches.com.

Kerstprogramma Silencio

Op zaterdag 19 december treedt een duo uit het bekende Ensemble Odyssee op. Anna Stegmann op blokfluit en Jorge Jiménez op viool brengen dan hun kerstprogramma Silencio. Hierin wordt het kerstverhaal verteld met muziek van Guerrero, Van Eyck, Bartok, Merula en traditioneel Spaanse volksliederen. De muziek is soms eeuwen oud, soms nieuwer en is speciaal voor kerst 2020 door dit duo gearrangeerd. Het concert wordt twee keer uitgevoerd, om 16.00 uur en 20.00 uur.

Er geldt een bezoekersaantal van maximaal 30 mensen per concert. Reserveren is verplicht. Dit kan via de website www.goederedeconcerten.nl of per telefoon 06-80140467. De concerten vinden plaats in kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht in Haven.

Anna Stegmann en Jorge Jiménez. (Foto: Susanne Schulte)