Golfers Helen Parkhurst tweede van Nederland

02 mei 2010 12:20

PARKWIJK - Sander Beunk (15) en en Vince van Veen (13) hebben deze maand in Vlaardingen meegedaan aan het Nederlands Scholen Team Kampioenschap Golf. De leerlingen van Helen Parkhurst haalden de tweede plaats.


Op golfclub Broekpolder in Vlaardingen wordt jaarlijks het Nederlands Scholen Team Kampioenschap (NSTK) golf georganiseerd. Vince van Veen (handicap 6.8 en lid van golfclub De Goyer) en Sander Beunk (handicap 8.3 en lid van golflcub Almeerderhout verdedigen in Zeeland de eer van hun school Helen Parkhurst. Ze namen het op tegen dertig andere teams uit het hele land. Met een nare wind speelden Vince en Sander de eerste negen holes verrassend knap in slechts twee slagen 'boven par'.
Op de tiende hole maakte Sander zelfs een 'birdie' en Vince herhaalde dit kunststukje op de elfde hole. Beide jongens hielden hun topvorm vast tot aan de 18e en laatste hole. Ze gingen in 73 slagen grond, en dat is precies evenveel als 'par'.
Alleen het Rodenborch College uit Rosmalen wist deze prestatie te evenaren. was beter dan de Almeerse jongens. Er moest dus een 'play-off' gespeeld worden, die zinderend spannend werd. Aaron besliste op de tweede play-off hole het kampioenschap met een mooie birdie-putt. Vince en Sander eindigden op een zeer verdiende tweede plaats. Grote klasse van deze talentvolle Almeerders!
Meer foto's en filmpjes zijn te zien op www.vincevanveen.nl