Grandioze opening ijsbaan Schipperplein

30 oktober 2009 08:00

STAD CENTRUM - Met de Almeerse Schaats Vereniging (ASV) kan er vanaf zaterdag 7 november weer volop geschaatst worden op het Schipperplein in Almere Stad. Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF, opent de baan die dag om 11.15 uur samen met ex-topschaatster Annemarie Thomas en wethouder Arno Visser.


De Almeerse Schaats Vereniging (ASV) is in juni tot 'Sportbestuur van het jaar 2008' verkozen. Als 'prijs' heeft ASV een dagdeel Erica Terpstra gewonnen. ASV is daar bijzonder trots op en is dan ook verheugd dat de voorzitter van het NOC*NSF naar de vereniging komt.
Voor de opening op 7 november wordt er om 11.00 uur warming-up uitgevoerd door SportCity, waarna het startschot gegeven wordt. Daarna kunnen alle kinderen een mini-11-stedentocht rijden. Erica Terpstra gaat de stempeltjes geven en zal de kinderen persoonlijk een medaille omhangen. Later op de dag worden er nog schaatsclinics georganiseerd. Het belooft een leuke dag te worden, waarbij het plezier in het schaatsen voorop staat. Deelname aan de mini-11-stedentoocht kost die dag 1 euro. Schaatsen (easy gliders) zijn die dag ook te huur voor 1 euro.
's Middags is er een mini-conferentie in de Burgerzaal van het stadhuis. Erica Terpstra houdt dan een lezing over 'De sportvereniging midden in de samenleving' en jongeren van de Almeerse schaatsvereniging geven een presentatie over hun reis in juli 2009 naar Kyrgyzstan.


Hele winter activiteiten

Vanaf 7 november kan er weer iedere dag geschaatst worden op de voor Nederland unieke schaatsbaan in het stadscentrum naast SportCity. De baan blijft open tot half maart 2010. Door de Almeerse Schaats Vereniging worden er het hele seizoen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schoolschaatslessen, kinderfeestjes, jeugdschaatslessen, vakantieactiviteiten en schaatsen voor mensen met een beperking. De baan is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor jong en oud zijn er schaatsen te huur.
Meer informatie

Wie tijdens het seizoen iets op het Schipperplein wilt organiseren, kan contact opnemen met ASV. Schaatsen voor speciale doelgroepen, kinderfeestjes of schaatsen voor bedrijven behoort tot de mogelijkheden.
Kijk op www.asv-almere.nl of mail naar schipperplein@asv-almere.nl of bel 06-18828875.