Gratis bloedsuikertest in apotheken Haven

16 november 2011 06:00

HAVEN - De maand november staat bij Apotheken Almere Haven in het teken van diabetes. Maandag 14 november is de Diabetesweek landelijk gestart. De drie apotheken in Almere Haven nemen hieraan deel. Iedereen kan in deze apotheken tussen 14 en 19 november gratis de bloedsuikerwaarde laten testen.


Op dit moment zijn er in Nederland 250.000 mensen die diabetes hebben, maar dat nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen wordt de Diabetesweek landelijk georganiseerd.
Tijdens deze week kunnen mensen uit Almere gratis hun bloedsuikerwaarde laten testen in Apotheek Almere Haven, Apotheek de Grienden en Apotheek de Wierden. Dit gebeurt door middel van een klein vingerprikje. In slechts vijf seconden is de bloedsuikerwaarde bekend. Met de risicotest op www.kijkopdiabetes.nl weet u snel of u een verhoogd risico hebt op diabetes. Een afspraak maken is niet nodig. Het is ook niet noodzakelijk om nuchter te zijn.
Naast de bloedsuikerwaardetest, zijn er deze week ook speciale aanbiedingen van glucosemeters voor thuis en suikervrij snoep en een pedicure gespecialiseerd in diabetesvoeten.
Meer informatie? Bel 036-5471000 of kijk op de website www.apotheekalmere.nl.