Gratis concert op MoederdagKamermuziekfestival Almere beleeft tiende editie

05 mei 2010 07:00

HAVEN CENTRUM - Het Kamermuziekfestival Almere beleeft dit jaar, van 8 tot 29 mei, zijn tiende editie. Het Amstel Quartet en het Matangi Kwartet verzorgen het openingsconcert van het festival op zaterdag 8 mei in kerkcentrum Goede Rede in Almere Haven.


Al tien jaar jaagt het Matangi Kwartet een frisse wind door de kamermuziek. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn de vier strijkers uitgegroeid tot de boegbeelden van een nieuwe klassieke generatie. Op z'n tijd slaan de Matangi's interessante zijpaden in. Zo hebben ze staan scratchen met DJ Kypski en de bühne gedeeld met Youp van 't Hek. De vier saxofonisten bewerken en blazen alles, van een fluwelen Bach tot stampende filmmuziek. Energie is het sleutelwoord bij dit ensemble, dat na Almere ook elders prijzen en concoursen heeft gewonnen.

Wereldorkest

Zondag 9 mei treedt het Wereldorkest op in de foyer van Schouwburg Almere. Dit gratis moederdagconcert begint om 14.30 uur. Dit is een 11-koppig orkest met een sprankelend programma met muziek van Vivaldi, Saint-Saens en Johann Strauss, gecombineerd met Mexicaanse Mariachi en Afrikaanse Kwela.
Kaarten voor alle optredens tijdens het Kamermuziekfestival kan worden besteld aan de kassa van Schouwburg Almere aan de Esplanade 10 in Almere Stad. Of telefonisch: 036-8455555.