Gratis corona-zelftesten voor hoger onderwijs

11 mei 2021 10:35

ALMERE – Op de website www.zelftestonderwijs.nl kunnen studenten en medewerkers in het hoger onderwijs terecht om binnen een paar minuten gratis zelftesten aan te vragen.

Door iedere student en medewerker te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen snel worden opgespoord. Minister Ingrid van Engelshoven roept daarom studenten op om zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van de gratis zelftesten: "Studenten hebben vaak zelf minder of geen last van een besmetting, maar kunnen deze wel ongemerkt overdragen op anderen. De inzet van deze preventieve zelftesten kan er toe leiden dat een besmetting eerder wordt gesignaleerd, waardoor kan worden voorkomen dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid. Op deze manier kunnen studenten onderdeel zijn van de oplossing bij het tegen gaan van de pandemie. En kan er mogelijk sneller meer perspectief worden geboden voor het onderwijs."

Vrijwillig

Het advies aan studenten en medewerkers is om iedere week de gratis zelftest af te nemen, voordat onderwijs gevolgd gaat worden of les wordt gegeven. Het gebruik van een zelftest is altijd vrijwillig en studenten en medewerkers hoeven geen negatief testresultaat te overleggen om toegang te krijgen tot de hogeschool of universiteit.

Minister Ingrid van Engelshoven. (Foto: Arenda Oomen)