Gratis cursus Peuter in Zicht

18 mei 2011 05:00

FILMWIJK - Almer, het servicebureau van Zorggroep Almere, en het OKé-punt, Almeers centrum voor jeugd en gezin, organiseren gezamenlijk de gratis cursus ‘Peuter in Zicht’. Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door jeugdverpleegkundigen en/of opvoedadviseurs.


De cursus, die is bedoeld voor ouders/verzorgers van peuters van anderhalf tot vier jaar, start woensdagavond 25 mei om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De locatie is bij UK (Unieke Kinderopvang) Laterna, in het Laterna Magicapark in Filmwijk.
Tijdens Peuter in Zicht! leren de deelnemers drie basisvaardigheden. Steunen: hoe een peuter een veilige basis te bieden. Stimuleren: hoe een peuter helpen op een goede manier zelfstandiger te worden. Sturen: hoe duidelijk regels en grenzen aan te geven op een positieve manier.
Voor inhoudelijke vragen over opvoeden en opgroeien kan ook gebeld worden met het OKé -punt, 036-5357366. Of kijk op www.okepunt.nl.
Geïnteresseerden kunnen zich via een digitaal inschrijfformulier inschrijven op de website www.almer.nl. Mailen kan ook naar almer@zorggroep-almere.nl. Almer is telefonisch bereikbaar via de Zorglijn, 0900-7755777.