Gratis en vertrouwd kopen en verkopen via lokale handelsplaatsKoopplein.nl brengt vraag en aanbod in Alm

09 juni 2010 14:10

ALMERE - Vanaf nu kunnen Almeerders veilig en gemakkelijk hun spullen verhandelen via internet, op de website Koopplein.nl. Koopplein biedt Almeerders een gratis platform voor aan- en verkoop van nieuwe en tweedehands spullen. Doordat alle koopjes dichtbij huis worden aangeboden, behoren lange reistijden of hoge verzendkosten tot het verleden.


Almeerders handelen veel via internet. Toch vinden veel mensen kopen via internet riskant. “Je moet eerst geld overmaken naar een onbekende en maar afwachten of het gewenste artikel wordt opgestuurd en net zo mooi is als op de foto. Of je bent veel reistijd kwijt om je aankoop op te halen”, zegt Ronald Sol (33), initiatiefnemer van Koopplein Almere. “Alles wat op Koopplein wordt aangeboden is dichtbij huis, want alleen de eigen inwoners mogen rubrieksadvertenties plaatsen. Je rijdt dus zo even langs! Particulieren adverteren gratis, ongeacht het aantal advertenties, de rubriek en de waarde van de spullen. Het is een groot voordeel dat het puur lokaal is. Ook is het handig dat je als koper direct ziet op Koopplein of een advertentie van een particulier of bedrijf afkomstig is.”

Over Koopplein
Koopplein Almere is onderdeel van het landelijke franchiseconcept Koopplein.nl, dat sinds 2007 bezig is met een landelijke uitrol. Heel Nederland is inmiddels onderverdeeld in Kooppleinen en in tientallen gemeenten wordt het Koopplein beheerd door een lokale ondernemer. Koopplein.nl opereert uitsluitend lokaal en gaat uit van franchise zonder personeel, met kantoor aan huis. Daardoor zijn de kosten laag. “Als bedrijf adverteer je gericht binnen je eigen regio. Dat is efficiënter en goedkoper. Bovendien bereik je direct je doelgroep. Er wordt geen reclamegeld verspild.”