Gratis evenement voor en door Almeerders uit Stad, Haven en BuitenDeelnemers gezocht voor 'stadsdeelspel

22 april 2009 07:00

ALMERE - Stadsdeel Haven geeft zaterdag 2 mei de aftrap voor de eerste editie van 'stadsdeelspelen' Almeriade. Daarna is de beurt aan Stad en Buiten. Iedereen kan meedoen met de onderdelen voetbal, koken, korenslag, gemengde sport en creativiteit. De winnaars van de verschillende onderdelen uit de stadsdelen mogen de eer van het stadsdeel verdedigen op de finaledag op 20 juni.


Na Almere Haven zaterdag 2 mei op de Markt volgen Almere Stad, bij brede school Het Meesterwerk in Tussen de Vaarten op zaterdag 16 mei en Almere Buiten op het Globeplein op zaterdag 23 mei. Alle dagen duurt het evenement van 10.00 tot 17.00 uur.
"De Almeriade is een evenement dat samen beleefd kan worden. Het gaat echt niet om het winnen, maar het gaat er om dat mensen uit de buurt iets samen doen", zegt organisator Edo van Tienen, voorzitter van Bewoners Vereniging Grienden en Meenten. "Het hoeft ook niet veel moeite te kosten. Voor het onderdeel 'koken' bakken deelnemers thuis een cake. Op de dag zelf nemen ze die mee, die door alle bezoekers en deelnemers van de Almeriade geproefd wordt. De maker van de beste cake wint dan een prijs."
In de categorie gemengde sport spelen valide en invalide sporters tegen elkaar. "Dat is dit jaar badminton. Neomy Kerssemakers zit in een rolstoel en speelt badminton bij BV Almere. Zij speelt ook mee, met een valide speler in een dubbelspel", aldus Van Tienen.
Het evenement is vooral bedoeld om bewoners uit de stadsdelen samen activiteiten te laten ondernemen. "Dan vooral alles gemengd, jong en oud, goed in sport of niet: het maakt niet uit. De voetbalteams bestaan uit vier spelers uit vier verschillende leeftijdscategorieën: een speler jonger dan 15 jaar, een speler tussen de 15 en 25 jaar, een speler tussen de 25 en 35 jaar en een speler ouder dan 35 jaar."
Niveau is niet belangrijk, het gaat om de gezelligheid. "Iedereen speelt wel eens badminton op de camping, dat niveau. Ook voor zingen is alles boven badkamerniveau goed genoeg!"

Gratis deelnemen aan de Almeriade

Er worden nog deelnemers gezocht (individueel of als team) voor alle onderdelen: voetbal, cakebakken, zingen en badminton in alle stadsdelen. Deelname is gratis. Ook mensen die willen helpen bij de organisatie worden van harte uitgenodigd. Aanmelden voor een onderdeel kan individueel of per team bij Edo van Tienen, e-mail: edo@griendenenmeenten.nl of bel 036-5316702. Kijk voor meer info over de onderdelen op www.almeriade.nl.