Gratis kijken naar Almeerse amateurkunstverenigingen

25 januari 2012 06:00

STAD – Een 8-koppige jury heeft in 2011 zeventien aangemelde amateurkunstverenigingen beoordeeld op deelname aan de jaarlijkse Amateurkunstprijs. Uit de voorselectie zijn zeven verenigingen gekomen, waarvan er vijf zondag 29 januari in de prijzen vallen. Kijken bij deze wedstrijd vanaf 14.00 uur in de middenzaal van de Schouwburg, is gratis.


De genomineerde verenigingen zijn: de Almeerse Accordeon Vereniging Vivace, het CantateKoor Almere, Fem@il, Fotolinie, Smartlappenkoor Poldertranen, Theatergroep ODI en het Waterlandtheater.
Projectleider amateurkunst van De Kunstlinie, Noëlle Slinger, licht de prijsuitreiking toe. “Alle genomineerde verenigingen treden zo’n tien minuten op. De juryleden, die allemaal een specialisatie hebben, beoordelen de verenigingen en bepalen de eerste, tweede en derde prijswinnaar. Daarnaast is er de Kunstlinie Aanmoedigingsprijs en de marketing- en communicatieprijs van het centrum Amateurkunst Flevoland, De Zingende Nicht.”

Rotary Amateurkunstprijs 2012

De verenigingen worden beoordeeld op de ‘overall’ beste prestatie, artistieke kwaliteit en de totale productie. De eerste drie prijzen zijn geldprijzen van 500, 250 en 125 euro die de verenigingen kunnen besteden aan scholing. “Dat verandert met ingang van 2012. Dan krijgen de winnaars hun prijs niet meer in geld, maar in de vorm van een coachingsproject”, aldus Slinger. “Twee rotaryclubs in Almere, de Rotary Club Almere en Rotary Club Weerwater, zullen dan voor drie jaar sponsor en naamgever zijn van de Amateurkunstprijs. Dat levert de verenigingen uiteindelijk meer op, want daarmee kunnen ze zichzelf ontwikkelen. En daar is de prijs tenslotte voor, om dat te stimuleren.” De bijdrage van De Kunstlinie aan de prijs blijft.
De Amateurkunstprijs-uitreiking is een uitgelezen kans om eens te kijken bij een Almeerse kunstvereniging. Stuur voor kaartjes een mailtje naar Noëlle Slinger: n.slinger@dekunstlinie.nl.