Gratis oogscreening op Stadhuisplein

12 oktober 2011 05:00

STAD CENTRUM – De OOGbus staat op donderdag 13 oktober 2011 op het Stadhuisplein, tegenover de bibliotheek. In het kader van World Sight Day screenen medewerkers van de polikliniek Oogheelkunde in deze speciale bus gratis de ogen van 12-plussers.


De Almeerse cabaretier Jörgen Raymann is om 9.00 uur de eerste bezoeker van de OOGbus. Het Flevoziekenhuis en Raymann tonen met dit initiatief hun betrokkenheid bij World Sight Day, die als doel heeft slechtziendheid en blindheid zoveel mogelijk te voorkomen.
Iedereen ouder dan 12 jaar kan op 13 oktober van 9.00 tot 17.00 uur in de bus terecht voor een oogscreening. Daarbij wordt gekeken naar gezichtsscherpte, oogsterkte en de algehele gezondheid van het oog. Indien nodig krijgen zij een verwijzing naar bijvoorbeeld de huisarts, opticien of oogarts. De oogscreening duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en wordt uitgevoerd door een gediplomeerde optometrist van de polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis. Een afspraak maken voor een screening is niet nodig.
In en om de OOGbus kunnen Almeerders ook terecht voor informatie over ogen, oogproblemen, oogziekten en over de polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis.