Gratis testen op HIV in Flevoziekenhuis

16 november 2011 06:00

STAD CENTRUM - In het kader van Wereld AIDS dag, donderdag 1 december, biedt de HIV-poli van het Flevoziekenhuis woensdag 30 november iedereen de mogelijkheid om zich gratis en anoniem te laten testen op HIV.


Er wonen in Nederland naar schatting achtduizend mensen die niet weten dat zij HIV hebben. Mensen met een onbehandelde HIV-infectie lopen risico op gezondheidsproblemen, die met tijdige behandeling voorkomen kunnen worden. Met deze actie wil het Flevoziekenhuis de drempel om zich op HIV te laten testen verlagen.
Op 30 november kunnen mensen zich laten testen of zij drager van het HIV-virus zijn. Geïnteresseerden kunnen vanaf maandag 15 november een afspraak maken via het speciale telefoonnummer: 036-8689940. De afspraak wordt gekoppeld aan een nummer en tijdstip, zodat anonimiteit gewaarborgd is.
De sneltests vinden de hele dag plaats, volgens afspraak. De test wordt afgenomen op polikliniek Interne Geneeskunde door de HIV-verpleegkundige of de internist-infectioloog. De uitslag wordt direct besproken.