Great 'Bee Ball Day' bij Almere '90

07 mei 2010 09:04

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Het was super weer woensdag op sportpark Fanny Blankers-Koen. En het was druk op de velden van Almere'90. Het zag er groen geel oranje rood wit en blauw van de jonge BeeBallers.


Door Hans Jansen de Vries

Maar liefst 22 Almeerse basisscholen, met in totaal 33 teams van elk twaalf kinderen, deden mee aan het traditionele en jaarlijkse 'BeeBall' scholentoernooi. Voor leerlingen van 5 tot en met 8 jaar. En wat waren ze super enthousiast allemaal. Wat hebben ze geweldig hun best gedaan, al die jonge slagmannen en slagvrouwen. Er werden zelfs dikke homeruns geslagen. Maar ze maakten ook vette acties in het veld. Er werd gevangen en gegooid dat het een lieve lust was. Met rode konen renden ze over de honken.
Ook aan de niet-deelnemende kids was gedacht. Broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes, zij konden zich heerlijk uitleven op een immens springkussen. En voor de broodnodige warming-up-calorieën en natuurlijk de echte zoetekauwen, waren er suikerspinnen. Rond de klok van vijf kwam er helaas een eind aan deze geweldige sportdag. En uiteindelijk was de meest sportieve en best samenwerkende ploeg het team van basisschool De Pirouette-2. De dolgelukkige kids deden de schoolnaam eer aan. Wat hebben ze gedanst en gesprongen van geluk en pret. Want de fraaie cup met de grote oren was voor hen en zij mogen tot volgend jaar ook nog de machtige wisseltrofee showen op school.