Gregor Stam woedend na vergadering openluchtzwembad

20 februari 2021 14:50

ALMERE – Atleet Gregor Stam, initiator van het openluchtzwembad, toont zich op Facebook laaiend over de houding van de gemeenteraad ten opzichte van het openluchtzwembad. Met name wethouder Julius Lindenbergh en Frits Huis (Leefbaar Almere) moeten het ontgelden.

Met zijn 'commissie Stam' werkte de oud-triatleet aan een plan voor een openluchtzwembad met atletiekbaan, wielerbaan en een 12-banen zwembad. Volgens Stam is zo'n buitenbad rendabel, zeker als het ook nog overdekt wordt en dus 365 dagen per jaar opengesteld kan worden. Wethouder Lindenbergh liet donderdagavond tijdens de Politieke Markt weten dat dit één mening is. 'Ik heb in ieder geval nooit signalen ontvangen dat er behoefte aan een sintelbaan en wielerbaan is."

Stam is woedend over dit uitspraak. 'Het is niet alleen Gregor Stam. De heer Lindenberg is even vergeten dat er een petitie is getekend door ruim 3300 inwoners van Almere. Hiermee schoffeert hij de inwoners. Het gaat niet om Gregor Stam, het gaat om de 'commissie Stam' en de inwoners van Almere.

Frits Huis

Het college praat over een openluchtbad omdat Leefbaar Almere dat heeft afgedwongen toen de partij vorig jaar zitting namen in het college. Stam verwijt de partij nu op een goedkope manier een verkiezingsbelofte in te willen lossen. 'Leefbaar Almere maakt het totaal niet uit hoe groot of klein het zwembad wordt als er maar wat komt - en daarmee kunnen scoren.' Stam is vooral boos op raadslid Frits Huis van Leefbaar Almere die tijdens de vergadering zei dat hij niet wil 'dat de commissie Stam als een soort spook over dit verhaal blijft hangen.'

Stam: 'Het raakte mij als mens als je wordt afgeschilderd als een spook die boven het zwembad blijft hangen. De laatste keer dat ik de heer Huis sprak was februari 2020. Gisteravond (donderdag, red.) verscheen hij plots ten tonele om te praten over het openluchtzwembad, 0,0 goed geïnformeerd en niet de minste moeite nemen om contact met mij te zoeken en informeren hoe de stand van zaken was.'

Kansen vergooid

Stam beseft dat hij met zijn boosheid de kansen vergooit om nog samen te werken met de gemeente. 'Maar schijnbaar heb zelfs ik heb grenzen. Ik heb het geprobeerd maar het is niet gelukt en dat spijt me voor de inwoners van Almere. Het zwembad zal er zeker komen maar verzonnen door een wethouder die 0,00 geen verstand van sport heeft.