Groeiende behoefte aan kinder- en jeugdtherapie De Geheime Tuin opent vestiging Almere

18 februari 2009 08:00

INDISCHE BUURT - Almere is een behandelcentrum voor kinderen en jongeren rijker. De Geheime Tuin, sinds 2007 gevestigd in Apeldoorn, is nu ook te vinden in gezondheidscentrum Prisma in Almere Buiten. Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar kunnen snel bij De Geheime Tuin terecht voor hulp bij psycho-sociale klachten.


Ouders kunnen met zeer uiteenlopende vragen aankloppen om hulp. Veel voorkomende aanmeldingsklachten zijn faalangst, verlegenheid, eetproblemen, verdriet of boosheid, somberheid, te weinig sociale vaardigheden, druk, impulsief gedrag, traumaverwerking, liegen, fobieën, eenzaamheid, agressie en zelfverwonding. In De Geheime Tuin worden geen standaardoplossingen geboden voor deze problemen. De behandelaren gaan er vanuit dat vooral ouders hun kinderen goed kunnen helpen. Zij denken daarom met ouders en kinderen mee over wat helpt om de gewenste verandering in beweging te brengen.
Soms krijgen ouders pedagogische handvaten maar vaak blijkt er meer nodig te zijn. Wanneer er behoefte ontstaat aan psychiatrische diagnostiek wordt een consult aangevraagd bij een kinder- en jeugdpsychiater van MoleMann Mental Health Clinics, een kleinschalige GGZ-instelling waar De Geheime Tuin onderdeel van is.

Werkwijze

Gemiddeld beslaat een behandeling acht sessies van 45 minuten. De behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering, er is geen eigen bijdrage verschuldigd.
De Geheime Tuin

Soerabajastraat 1
1335 GT Almere
0321-338322
vragen@degeheimetuin.info
www.degeheimetuin.info