Groen voetbaltoernooi tijdens 'besparingscompetitie'

02 juni 2010 07:00

ALMERE - In verschillende wijken in Almere is afgelopen zaterdag het landelijke groene project 'het Klimaatstraatfeest' afgesloten. Ook bewoner Armand Steengraver uit de Capricciostraat deed mee met zijn straat en organiseerde met ander buurtbewoners uit Muziekwijk een voetbaltoernooi.


Het Klimaatstraatfeest gaat over klimaat en over saamhorigheid in de Nederlandse wijken en buurten. Deelnemers konden punten verdienen door meer buren te betrekken bij besparingen. Ruim driehonderd huishoudens in Flevoland deelden energietips met zoveel mogelijk buren en hielpen elkaar met besparingen tijdens de besparingscompetitie. De deelnemers aan het Nationale Klimaatstraatfeest zijn woningeigenaren maar ook huurders. In 24 straten in Flevoland vonden afgelopen zaterdag klimaatstraatfeesten plaats. Dertien in Almere, vier in Swifterbant, twee in Biddinghuizen, twee in Dronten, twee in Lelystad en één in Bant.

Piranesistraat

De Piranesistraat in Almere behaalde de tweede plaats. Het klimaatstraatfeest in deze straat stond dan ook helemaal in het teken staan van energiebesparing met als hoogtepunt de feestelijke opening van het gratis en 100 procent groene stroom-stopcontact aan de gevel van wijkbewoner Thijs Meijer. De winnaar van Flevoland werd de Fruithof in Biddinghuizen. In deze straat deden maar liefst 44 huishoudens mee. Door de vele burenacties zijn zij landelijk op de vierde plaats geëindigd.
Alle straten kregen afgelopen week een pakket met feestartikelen en een gouden enveloppe met het feestbudget voor een Klimaatstraatfeest. De gemeente Almere deelde aan de drie grootste klimaatstraten in Almere , de Piranesistraat, Capricciostraat en Kwartaalstraat bovendien tien energieboxen voor een activiteit bij het Klimaatstraatfeest. Ook bewoner Armand Steengraver deed mee met zijn straat en organiseerde met ander buurtbewoners uit de Capricciostraat een voetbaltoernooi.