Groenhorst beste groene mbo

01 februari 2012 06:00

POORT - Net als vorig jaar is Groenhorst verkozen tot beste groene mbo van Nederland. Tot die conclusie komt de Keuzegids MBO 2012 die vorige week donderdag verscheen.


De dierenopleidingen van Groenhorst behoren tot de top van Nederland. Deze (t)opleidingen scoren een 6,9 en dat is een prima resultaat. Groenhorst doet het bovengemiddeld goed als het gaat om begeleiding. Leerlingen zijn daarnaast tevreden over de toetsing, de docenten en de lessen. Ook de groene opleidingen van Groenhorst, zoals bloemsierkunst, styling & design, natuur en leefomgeving, grond en infra en (planten)teelt scoren goed.
“Groenhorst heeft de ambitie om ondernemend en betekenisvol groen onderwijs te verzorgen. Het geeft vertrouwen dat Groenhorst voor het tweede achtereenvolgende jaar als beste groene mbo uit de Keuzegids MBO komt. Het is een compliment voor onze docententeams die hun werk met grote inzet doen. Dat wordt gezien en gewaardeerd door onze deelnemers en daar zijn we blij mee”, zegt Truda Kruijer, algemeen directeur van Groenhorst.

Keuzegids MBO

De Keuzegids MBO 2012 vergelijkt mbo-opleidingen per vakgebied met elkaar en geeft zo een compleet beeld van de kwaliteitsverschillen per instelling. In het hoger onderwijs hanteert de Keuzegids deze aanpak al jaren, en nu dus ook voor het mbo. Het is de derde keer dat de Keuzegids mbo verschijnt.
Op de website www.groenhorst.nl is een Keuzetest MBO te vinden. Aan de hand van twintig vragen krijgen (aankomende) leerlingen een overzicht van groene mbo-opleidingen die bij hun interesse passen.